Gombolyaggondolatok

Gondolkozzunk női aggyal, avagy gombolyaggondolatok pár őrült nő elméjéből

A nem az nem!

2016. január 14. 12:29 - Gala

Sokat gondolkoztam azon, mi az, ami a leginkább kikívánkozik belőlem, annyira, hogy elsőként írjam meg erre a blogra, aztán ma reggel ráébredtem. Sokakban él az a "városi legenda", hogy ha egy nő nemet mond, az valójában igen, csak azért mondja, hogy küzdeni kelljen érte. Nos, ez egész egyszerűen hülyeség, viszont mind a két nem tehet arról, amiért ez a hülyeség kialakult az emberekben.

A nők felelőssége

NE mondj nemet csak azért, hogy teszteld a férfit! Vagy legalábbis ne mindenre! Sok sráctól hallottam vissza azt, hogy a nő nemet mondott, ő tiszteletben tartotta és nem udvarolt toább, erre megkapta attól a lánytól, hogy mennyire nem küzd érte, és micsoda dolog már ez. Csajok, ezt a hozzáállást SÜRGŐSEN verjétek ki a fejetekből! Ebben a pillanatban!

no-means-no-1.pngAzt akarod, hogy küzdjön érted? Oké! Ne adj oda neki mindent egyszerre, de adj valamit! Ha a srác kenyeret akar, nem csak az a válszték, hogy odaadsz egy egész két kilós kenyeret egyszerre, vagy egy morzsát sem. Ha kenyeret akar, akkor megfogod az egészet, vágsz egy szép szeletet, és odaadod neki. Ha megette, kaphatja a következő szeletet. Ugyanez a helyzet magaddal! Ha nem mondasz igent rögtön mindenre, és nem adsz meg neki mindent, amit szeretne, azzal még nem utasítod vissza teljesen. Vagyis, ha elhív moziba, vagy kávézni, nem kell rögtön ágyba is bújni vele. Csak szépen, sorjában! Elmész a moziba, beszélgetsz vele, és élvezed a társaságát, jókat nevettek, jókat beszélgettek (vagy nem, és kiderül, hogy nem illetek össze annyira), és ennyi. Viszont, még ha működik is a kémia és minden, az első randin szerintem az is teljesen oké, ha nem végezhet nyelves mandulavizsgálatot. Egy puszi (ha már nem vagy szűz tini, akkor esetleg a szájára), és ne tovább, és egyértelműen jelezd, hogy bár nincs ellenedre a folytatás, de most még nem, azért már többet kell dolgoznia! Ám ha még a meghívásra is nemet mondasz, ne várd, hogy ő majd küzdeni fog érted.

Nem küzd? Nos, meglehet, hogy nem a srácban van a hiba, sőt! Ő csak tiszteletben tartja, hogy te is ember vagy, és nemet mondtál. Nem úgy értetted, csak nem akartad könnyen adni magad? Nos, az úriember (mert az) valamiért nem értette. Talán nem voltak elég egyértelműek a jeleid. Tudod, a srácok nem úgy gondolkoznak, mint mi. Nem mindig értenek azokból az apró jelekből, amelyek egy másik nőnek már rég leesett.

A férfiak felelőssége

Mert az is van, bizony ám! Mert ti, srácok, egymásnak is mondogatjátok, hogy a nem valójában igen! Kifogásnak használjátok arra, hogy az erőszakoskodást legalizáljátok magatokban! Na, akkor ezt most sürgősen felejtsétek el! Mármint... ha igent mondok, az ugye, igent jelent, ha nemet, az is igent. Akkor most találjak ki egy jelszót, amit világszinten elterjesztek, és ha azt mondjuk, akkor az már tényleg nemet jelent? Frászt! Az egyetlen hely, ahol a nem igent jelenthet, az a BDSM, ahol ez előre meg van határozva, mint szabály, nem véletlenül: része a játéknak, hogy bár az egyik fél tiltakozik esetleg, a másik fél direkt folytatja, de valójában mindketten jól érzik magukat ebben. Ha nem, akkor arra ott a jelszó, amit egyébként nem mondana ki az ember egy ilyen játékban, ez egyértelműen jelzi, ha a "szenvedő" alanynak már nem jön be annyira a dolog. Ám ha nem vagytok ebben benne, esetleg épp ismerkedő fázisban vagytok, igenis, fogadd el a nemet nemnek!

Miért? Hát azért, mert ha nem teszed, konkrétan zaklatóvá válsz. Ne élj vissza azzal, hogy te az erősebbik nemet képviseled! Ez nem azt jelenti, hogy a nő a szolgád vagy alárendelted, hanem azt, hogy vigyáznod kell rá, és megvédeni!

Elhívtad a lányt randira, de nemet mondott, aztán sír, hogy nem tepersz utána? Nos, tojd le magasról. Az a nő, aki ilyen játszmákkal tesztel, és elvárja, hogy olvass a gondolataiban is, holott ő maga teljesen egyértelműen nemet mondott, mintha nem is érdekelnéd, akkor ennyi. Amelyik lányért megéri küzdeni, az nem fog falat húzni eléd, arra várva, hogy átmássz rajta, miközben ő érdektelenül hátat fordít neked. Az a lány talán a torony tetején csücsül, de leengedi a haját, hogy felmászhass rajta, ezzel megküzdve érte.

Tartsd tiszteletben, ha ő nem akar valamit, még ha te akarod is. Ne hallgass a többi férfira, akik téged szólnak le azért, mert esetleg még mindig nem vitted ágyba, nem csókoltad meg a lányt, főleg, ha egyébként neki te lennél az első. A lányoknak nagyon fontos az első csók, az első éjszaka, ahelyett, hogy kierőszakolnád belőle, hogy neked adja magát, nyerd el a bizalmát és szeretetét, hidd el, sokkal jobb lesz. Pláne, ha a lány esetleg olyan kis pukkancs tud lenni, mint én, és ha nemet mondott, de te tovább erőszakoskodsz, és nem tartod tiszteletben, elküld a jó büdös fenébe.

A vágy nem minden

Tudom, hogy sokszor az a kifogás, hogy "tudom, hogy te is erre vágysz", ám az még nem jelenti azt, hogy az érzésnek engedni kell. Bár ösztönös lények vagyunk, de elvileg intelligensek is, ez pedig azt jelenti, hogy képesek vagyunk mérlegelni, hogy engedni akarunk-e a vágyainknak, vagy inkább megfontoltan, elvek és más érzések által vezérelve haladni? Ha működne is a kémia kettőtök közt, még lehet, hogy a lány esetleg már másvalakivel van, akit nem akar megcsalni, és akivel szintén működik a kémia is és a párkapcsolat is teljesen oké. Értelemszerűen nem akarja feladni mindezt a lány egy bizonytalan szórakozásért, aminek ki tudja, mi lesz az eredménye, és nem biztos, hogy pár órányi testi öröm megéri azt az árat. Az is lehet, hogy bár a kapcsolata nem működik már jól, de ő is az a fajta, aki először le akarja zárni a régit, és utána, amikor már minden tiszta, akkor összejön veled. Hidd el, ez esetben megéri várni, mert ha a lány enged, és megcsalja a kedvesét, még ha nem is működik a párkapcsolata már, te sem lehetsz benne biztos, hogy veled majd őszinte lesz, ha hasonló helyzetbe kerülnétek később.

Egyéb területek

Mert nem csak a párkapcsolatban igaz ez, hanem minden kapcsolatban. Ha valaki nem akar hallani a gondjaidról, mert nem érdekli, vagy ha nem akar elmenni valahová veled, vagy bármire azt mondja, hogy "nem", akkor ne erőszakoskodj. A "nem" mindig okkal történik.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gombolyaggondolatok.blog.hu/api/trackback/id/tr568271262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása